Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kuolemani varalta

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Tämä kirja on itsetunnustus. Sen on tehnyt Lucien Gobillot, Pariisin tutkintotuomari, siltä varalta, että jotain tapahtuu.
Gobillot on loistavasti menestyvä lakimies, jolla ei ole tapana hävitä juttujaan. Tämä maine tuo hänen puheilleen nuoren ilotytön Yvonne Maudetin, joka tietää joutuvansa syytteeseen osallistumisesta ryöstöön ja pahoinpitelyyn.
Yvonnessa ei ole mitään uutta tai poikkeuksellista Gobillotille. Tyttö tarjoaa omaa ruumistaan maksuksi, mutta Gobillot torjuu tämän. Hän ottaa jutun kuitenkin hoitaakseen ja saa tytön vapaaksi. Mutta Gobillot joutuu itse tytön ruumiin vangiksi tavalla, joka on sekä nöyryyttävä että järjenvastainen. Hän ei myönnä tunnettaan rakkaudeksi ja hän tietää, ettei Yvonne voi muuksi muuttua.
Gobillot on keski-ikäinen ja elää lapsettomassa avioliitossa edustavan vaimonsa Vivianen kanssa. Suhde Yvonnen valtaa kuitenkin kokonaan tuon kyynisen taistelijan, joka ei rakastanut ketään eikä uskonut mihinkään. Asiat jotka aikaisemmin olivat tuntuneet mahdottomilta, muuttuvat hänen mielessään ainoiksi mahdollisiksi. Gobillot näkee jo mielessään Yvonnen vaimonaan, Vivianen paikalla.
Tilanne laukeaa väkivaltaisesti. Voidaan sanoa, että Yvonne aiheuttaa itse oman tuhonsa. Gobillot jatkaa työtään oikeudessa. Vain tämä itsetunnustus on jäljellä ajasta, jolloin hän koki ainoan syvän tunne-elämyksensä.
(takakansiteksti)

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Elokuvat

Vie pois Kirjasampo.fi-sivustolta.

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

178

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

171

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä