Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Punavuoren Keisarinna

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Ensimmäinen Raivion ja Mannisen yhdessä kirjoittama salapoliisikertomus, jossa seikkailevat opettajatar Matilda Ehrström ja tämän serkku lainopin ylioppilas Johannes Calonius. Serkukset matkustavat Hämeenlinnasta Helsinkiin junalla, mutta Järvenpäässä tapahtuu murha, joka sekoittaa Matildan ja Johanneksen päiväjärjestyksen, sillä murhattu mies on matkannut serkusten kanssa samassa junavaunussa. Junassa matkustaa myös senaattori Wallenskiöld ja muita tunnettuja helsinkiläisiä. Mutta kuka on tämä murhattu mies, entä tämän seurassa matkustanut nuori nainen, joka katoaa? Liittyykö senaattorikin jotenkin tapaukseen? Ja tärkein kaikista kysymyksistä, kuka on Punavuoren Keisarinna, johon kaikki näyttää liittyvän, mutta josta kukaan ei tiedä mitään?
(Laura Norris/ Sanojen aika)
Rautatie on avattu Helsingistä Hämeenlinnaan! Valtiopäivät kokoontuvat jälleen! Kaivohuoneella soittaa sokea saksalainen klarinetisti ja Esplanadin puistoon rakennetaan uutta, uljasta Kappelia. Punavuorilta Pitkänsillan taakse ulottuu toisenlainen Helsinki. Gehennassa, Vihreässä Villassa ja pahamaineisissa Antipoffin vuokrakasarmeissa juodaan, naidaan ja pelataan elämän korteilla suurin panoksin.
Tarkkasilmäinen opettajaneiti Matilda Ehrström ja hänen vilpitön mutta kovaonninen serkkupoikansa, lainopin ylioppilas Johannes Calonius, joutuvat 1860-luvun Suomessa keskelle seikkailua, kahden erilaisen Helsingin välimaastoon, missä murhaaja liikkuu kuin kotonaan. Miksi kauniin ilotytön täytyi kuolla? Mitä tapahtui Järvenpään asemalla? Kuka on Punavuoren keisarinna?
(takakansiteksti)
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
salapoliisiseikkailu 1860-luvun Helsingissä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
253
Kustantaja