Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Enkeli savannilla

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Hänen nimensä on Noora Malaika – enkeli – ja hänen ihonsa on maitokahvin värinen. Hänen vanhempansa ovat tyypillinen suomalais-pariskunta, mutta hänen oikea isänsä on tuntematon afrikkalainen, josta lastenkodissa tiedetään vain nimi, John Munge.

Noora matkustaa sattumalta kuulemansa laulun ohjaamana Keniaan etsimään biologista isäänsä. Perillä hän onnistuu pääsemään amerikkalaisen turistiryhmän mukaan safariretkelle, jolle osallistuu myös eronnut lääkäri ja Afrikan ystävä Don Dean. Nuoren tytön ja kypsän miehen välille versoo hento rakkaus, joka saa dramaattisen käänteen safaribussin jouduttua erämaarosvojen väijytykseen. Mutta sama kohtalokas sattuma johdattaa Nooran hänen isänsä jäljille –

Sesse Koiviston romaanissa Afrikan luonto kaikkine äänineen, väreineen ja tuoksuineen hehkuu outoa lumoa. Paikalliset ihmiset, ennen muuta harmaaohimoinen John Munge – Sesse Koiviston edellisestä teoksesta Öisin valvoo leopardi tuttu kikujunuorukainen – sekä kolonialismin aikoja haikailevat valkoihoiset tuovat väkevän lisänsä eksoottisen tarinaan, jossa rajoja rikkova rakkaus etsii täyttymystään.
(Kariston esittelyteksti)

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

230

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä