Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Marsalkan miekka

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Jatkosodan veteraanilla Otto Forsmanilla on hallussaan dokumentti, jonka avulla on aloitettu ja lopetettu sotia. Kun Venäjän turvallisuuspalvelu FSB ja ortodoksinen kirkko pääsevät Marsalkan miekaksi kutsutun asiakirjan jäljille, vanhus ymmärtää, että on aika siirtää suuri salaisuus seuraavalle sukupolvelle. Historian professori Eerik Sutela saa kirjeen isältään. Sutelan kanssa menneisyyden mysteereihin sukeltaa Supon ylietsivä Arto Ratamo. Miesten vaellus Venäjän Lapissa muuttuu pian tutkinnaksi, joka saattaa jäädä Ratamon viimeiseksi. Marsalkan miekka osoittaa suoraan suurvaltapolitiikan ytimeen. (BTJ)
Supon etsivä Arto Ratamo on ansaitulla lomalla, kun hänen entinen johtajansa Jussi Ketonen pyytää Ratamoa auttamaan vanhan tuttavansa poikaa Eerik Sutelaa. Sutelan isä on hiljattain kadonnut ja kotiapulainen löydetty tapettuna, ja nyt Sutela on lähdössä vaellusmatkalle arvaamattomalle Venäjälle. Kaksikko saa matkaoppaakseen Taru Otsamon, johon Sutela tuntee heti vetoa. Kolmikko tempautuu mukaan jännittäviin tapahtumiin, joihin liittyy Sutelan isän salaisuus: Marsalkan miekan nimellä tunnettu asiakirja – jonka myös suurvalta Venäjä tahtoo saada käsiinsä hinnalla millä hyvänsä.

Marsalkan miekka on kansainväliset mitat täyttävät trilleri, jossa riittää vauhtia ja yllättäviä juonenkäänteitä. Eikä sellaiseen tarvita eksoottisia kaukomaita, vaan pelkästään Suomessa ja Venäjällä liikkuessaan salaisuutta jahtaava kolmikko on menettää henkensä monta kertaa. Teoksen juoni on kytketty historiallisiin tosiasioihin, joita lukija saattaa jäädä vielä pohtimaan kirjan päätyttyä. Kuka onnistuu lopulta saamaan Marsalkan miekan haltuunsa?

– Matti Järvinen (Sanojen aika)

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Tekstinäyte

Sokea, kumara mies avasi kerrostaloasuntonsa oven, seisahtui haistaessaan sieraimiinsa leyhähtävän vieraan tuoksun ja tajusi, että tämä oli se päivä, jota hän oli odottanut ja pelännyt, yli kuudenkymmenen vuoden ajan.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

379

Kustantaja

Kieli

Lisätietoja

Ilmestynyt myös Loisto-pokkarina.