Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Popcornprinsessa

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Vartalonmyötäinen musta takki, kaulukset pystyssä ja olkapäät luonnottoman terävät. Takki oli likainen, farkut risaiset, silmät nopeat ja iskeytyvät, suu tiukasti kiinni. Aaronille ei tullut mieleenkään neuvoa tytärtään.

Portilla tulee vastaan Stefanin punainen bemari, jonka se pysäköin oven eteen. Se nousee autosta typerysmäistä itsevarmaa juppikomeutta uhkuen. Heittää urheilukassin olalle. Pyöräyttää avainnippua sormessa.

Melkein joka päivä Timo yrittää hyvittää. Hän tuo Ninalle sisäfileitä ja eksoottisia hedelmiä. Nina hakkaa ne tohjoksi veitsellä. Nauraa villisti itsekseen, maha korkealla rintojen alla. Stroke. Sucking gods, hunky swabsm drunken gropes, dropping soaps. – EI se mitään, Timo sanoo.

Hän ottaa mursun lompakosta sovitun summan. Kulauttaa viskin ja lähtee litomaan kävellen kotiin. Stilettiä raiskaajia vastaan kourassa puristaen. Yö on kahiseva ja kevyt kuin tafti.

Katariinan isä on taidemaalari, enemmän kuitenkin elämäntaiteilija. Katariina on kasvanut Helsingin lähiössä äitinsä kanssa, jonka elämäntavoissa ei niissäkään paljon vakautta ole.
Ninan ovat hoitaneet Savon sydänmailla mummo ja tämän veli. Äiti, mustasilmäinen Sofi, tulee ja menee, käy ryyppyreissuistaan toipumassa.
Tyttöjen elämää voisi surkutella, mutta siihen ei ole aihetta. Katariinan ja Ninan vaiheita seurataan kypsään naiseuteen ja äitiyteen. Heidänkään elämässä asiat eivät mene niin kuin oppikirjoissa suositetaan. Mutta heillä on pitävä ote ja valmiutta enemmän kuin monilla.
Popcornprinsessan maailma on rehevä: ihmisiä, eläimiä, tapahtumia, suomalaista maaseutua, Helsingin katuja, Lontoon sumua ja humua. Tämä päivä ja viime vuosikymmenet elävät ja hengittävät.
(takakansi- ja lieveteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

272