Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Naisrooli

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Annamari on 44-vuotias Järvikylän kansakoulun keittäjä-siivooja. Hänen miehensä Valtteri on samaisen koulun johtajaopettaja, sairaalloinen, eläkkeelle pääsyä odottava, vaikka ikää on vasta 55 vuotta. Annamari on saattanut maailmaan kolme lasta ja on nyt lopen väsynyt työhönsä, ennen muuta sen liiallisuuteen ja alipalkkaisuuteen. Eikä Valtteristakaan ole hänelle mitään iloa: Valtterin ainoa nautinto on sortaa Annamaria milloin juoksuiltaan nuoren Lilli-tytön perässä ehtii.
Annamarin rooli on todellinen tämän päivän naisrooli, ei niitä kaikkein helpoimpia. Hänen tilannettaan ei yhtään paranna Portaankorva, koululle vasta saapunut eronnut miesopettaja, enempää kuin tarkastaja Hahtolin, johtokunnan puheenjohtaja Wilhelm Helsinummi tai Åkman, Annamarin entinen sulhanen. Pienen kylän ihmissuhteet kärjistyvät ja muuttuvat lähes uskomattomiksi; ja ihmisten oma muuttuminen on rajua, Annamarin muutos alkaa siitä kun hän ryhtyy lakkoon, tulee elämänsä käännekohtaan.
Raimo J. Kinnusen romaania tasa-arvosta ja sen puuttumisesta sävyttävät musta huumori ja eriskummalliset tilanteet. Sen lukee totena ja vertauksena, kirjallisuutena, jossa on kertomisen iloa.
(takakansiteksti)

Päähenkilöt

Tarkka aika

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

254

Kustantaja