Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kaarina Maununtytär

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Kertomus suomalaisesta vanginvartijan tyttärestä, joka kuningas Eerik XIV:n puolisona rakasti, kärsi ja kirjoitti nimensä lähtemättömästi Ruotsi-Suomen historiaan.

Eerik oli vallanhimoinen hallitsija, joka tahtoi alistaa liian mahtavaksi päässeen aateliston kuriin ja nuhteeseen, mutta hävisi taistelun. Lohdun hän löysi suloisen viisitoistavuotiaan Kaarinan rakkaudesta, joka ei kuitenkaan pystynyt pelastamaan häntä mielen järkkymiseltä. Romaani alkaa Eerikin valtaistuimelle noususta ja seuraa kuohuvaa poliittista ja rakkausdraamaa siihen asti, kun nuori Kaarina Maununtytär Eerikin kuoltua vankina Örbyhusin linnassa siirtyy, lapsistaan erotettuna, Suomeen viettämään leskenpäiviään Kangasalle Liuksialan kartanoon. Kaarinalla on takanaan koko kaunis, karvas elämä, 23-vuotiaana!

Ajattoman uljas romaani suomalaisesta kansannaisesta, joka kuningas Eerik XIV:n puolisona rakasti, kärsi ja kirjoitti nimensä lähtemättömästi Ruotsi-Suomen historiaan. Vaikuttava varhainen näyttö Waltarin kyvystä kuvata suuria poliittisia kuvioita ja puhaltaa henkeä kaukaisten aikojen tapahtumiin.
Konkreettiset tapahtumapaikat
Asiasanayhdistelmät
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
259
Kustantaja
Kääntäjä
Alanimeke
historiallinen romaani
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
314
Kustantaja
Kieli
Sarjamerkintä