Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Syyskuun harmaa sade

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Ihana, typerä Kai piippuineen ja tweedtakkeineen on auttanut Monikan läpi syksyn reaalikokeesta. Mutta MAMMA:n oma Monika-kulta ei tahdo osallistua suvun iloon, vaan vetäytyy huvilalle. Kiltti Kai voi vain poistua: hän lähtee jatkamaan lukujaan.
Pikatiellä Monika tapaa varastetusta autosta Louis’n, ihanteen jota hän turhaan etsi Pariisin sateista. Sankari palaa pimeään ja Monika tajuaa, ettei meren tuolla puolen ole mitään: Kai palaa Monikan luo.
”Hymyilin hänelle ja ravistin päätäni. Ei enää tragediaa eikä epätoivoisia ilmeitä. Siinä jokapäiväisessä elämässä, johon kuului, ei ollut asioista, jotka piti ottaa traagisina.”

Kertomus siitä, mitä tulee pikkutytön bluesin jälkeen; nuoren aikuisen herkkä ja vetoava kirja nuorille aikuisille.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Tarkka aika

Alkukieli

Tekstinäyte

Minä reputin keväällä ylioppilaskirjoituksissa, se oli viime kevät. Reputin reaalissa ja tein suvun onnettomaksi. Minä tiesin kaiken historiasta ja psykologiasta, mutta enpä vain läpäissyt. Jos tilanne olisi ollut vähemmän järkyttävä, olisin nauranut ääneen. Se oli niin koomillista: ne halusivat minulle valkoisen lakin, sylin täyteen ruusuja ja sitten valokuvaajalle: huumaantunut virnistys kasvoille. Tylsää minä sanoin, tylsää, ja olin salaa tyytyväinen, että selvisin toukokuun viimeisestä huomaamattomasti. No, lakin jälkeen yliopistoon. Kaunis pintasilaus sivistyneen perheen sivistyneelle tyttärelle.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

160

Kustantaja