Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Ei kiitos

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Avioliittoon kuuluu seksi. Ja kun tarjonta ei vastaa kysyntää, ollaan piinaavassa pattitilanteessa. Lähteäkö hakemaan sopivaa läheisyyttä baareista ja syrjähypyistä vai tyytyä tilanteeseen? Kirjan päähenkilö, nelikymppinen aito blondi Heli, ensin sinnittelee seksin puutteessa ja sitten hakee seuraa muualta. Puoliso Matti taas viihtyy illat pitkät netissä virtuaalitovereiden seurassa, eikä keskustelua vaimon kanssa synny kirveelläkään. Teini-ikäinen tytär tuntuu olevan irrallaan kaikesta. Kohtalokkaan kesän hän viettääkin Englannissa kielikurssilla. Kirjassa kuvataan erään pariskunnan tarinaa molempien päähenkilöiden kannalta. Kummankin puolesta empaattinen lukija ahdistuu. Kovin syvään ahdistukseen ei tarvitse kuitenkaan upota, siitä pitää vetävä ja ronski kieli huolen. ”Ruma sana sanotaan, niin ku se on”. Kreikan lomamatkalla Heli oivaltaa, mitä tarvitsee.
(Satu Vähämaa/ Sanojen aika)
Terävän humoristinen romaani iskee siekailematta uuvahtaneen avioliiton kipupisteisiin.

Heli Valkonen on epätoivoisesti rakastunut aviomieheensä. Mutta
Matin ei tee mieli. Koskaan. Hän vain pelaa tietokonepelejä repsahtaneissa fleece-housuissa. Hartiahieronta on hänestä parasta läheisyyttä. Kun hienovaraisista vihjeistä, kauniista puheista ja hemaisevista asuista ei ole apua, Heli turvautuu suoraan ja yhä suorempaan toimintaan – turhaan. ”Kulta, nyt ei ole hyvä hetki.” Lauhkeasti ja nöyryyttävästi Matti torjuu puolisonsa lähestymiset.
Missä vaiheessa hehku lopahti, ja he alkoivat puhua toisilleen kuin potilaat: ”Mites sun niskat?” Hiljainen makuuhuone johtaa tilanteisiin, joihin Heli ei välttämättä olisi halunnut. Mutta hän ei tahdo kuolla suruun.
(Otava)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

351

Kieli

Sarjamerkintä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

277

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä