Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Punapyökin varjossa

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Jokainen Shancarrigin asukas luulee tietävänsä toisistaan kaiken tietämisen arvoisen, mutta – kuten monet tulevat huomaamaan – kukaan ei ole tiennyt juuri mitään.

Maura Brennan ei ole koskaan ymmärtänyt, miksi ihmiset pitävät Shancarrigia tylsänä. Hänen mielestään kaupungissa on aina jotain tekeillä. Maura ei lähtisi sisartensa tapaan töihin Englantiin, eikä menisi naimisiin, vaan jäisi tänne…
Nora ja Jim Kellyn, opettajapariskunnan, lapsettomuus on kasvamassa liitolle taakaksi, jota kukaan tuskin aavistaa. Mitä tapahtuu, kun Noran sisar Amerikasta saapuu?
Maddy Ross, vaatimaton nuori opettajatar, näyttää alistuneen yksinäisyyteen, kunnes isä Barry, uusi pyhimysmäinen apupappi saapuu Shancarrigiin.
Eddie Barton on äitinsä maailman keskipiste. Harjastukkainen Eddie kerää kukkia ja kirjoittaa kirjeitä – tekee asioita, joista muut pojat eivät välitä, mutta jotka muuttavat Eddien elämän.
Leonora Murphy, kylän varakkaimman talon tytär, tuntee olevansa rahojen lisäksi muutenkin erilainen. Eikä ystävyys mökkikylän Foxyn kanssa juuri herätä ymmärrystä…
Nessa Ryan syntyy voimakastahtoisten naisten sukuun. Hänen äitinsä nostaa matkustajakodin pimeästä hotellinrähjästä menestyväksi liikeyritykseksi ja tarjoaa tyttärelleen tilaisuuden parempaan elämään – jos tämä vain osaa valita oikein.
Kun Darcyt saapuvat Shancarrigiin, heillä näyttää olevan loputtomasti rahaa. Nopeasti Mike ja Gloria ottavat paikkansa yhdyskunnan keskipisteessä, mutta uutiset ja tapahtumat eivät aina ole odotettuja.
(etulieve)

Shancarring on unelias pikkukaupunki Irlannin keskiosassa -samanlainen kuin lukemattomat muut, joista nuoret katoavat siirtolaisiksi Englantiin ja Amerikkaan. Varakkaat perheet muodostavat pienen, mutta näkyvän yhteisön kylän keskustassa, reunamailla könöttää mökkejä, joissa uupuneet naiset synnyttävät liian paljon lapsia.
Shancarrigin päivät näyttävät soljuvan vaivattomasti toistensa kaltaisina. Mutta myös täällä, suljettujen ovien takana, sykkii tunteiden kiihkeä kirjo -unelmat, pettymykset, rakkaus ja mustasukkaisuus.
Kylän sydämessä, vanhan koulutalon pihalla, kohoaa ikivanha punapyökki. Sen ikiaikaiseen runkoon kaivertavat vuosi toisensa jälkeen koulunsa lopettavat nuoret nimikirjaimensa -nuoret, joiden tulevaisuus on jo koulussa viitoitettu ...

Maeve Binchy kuvaa osuvasti Shancarrigin sodanjälkeisen sukupolven aikuistumista, perhe- ja ystävyyssuhteita sekä rakastumisia ja kutoo näiden nuorten elämänkohtalot yhteen värikkääksi, mukaansatempaavaksi ja lämpimäksi tarinaksi.

”Binchy pistää sinut nauramaan, itkemään ja välittämään. Hänen lämpönsä ja sympatiansa tekee tavallisten ihmisten päivittäisistä ponnisteluista sankarillisia ja kääntää tarinankertomisen taiteeksi.”
San Francisco Chronicle
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

337

Kustantaja

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

362

Kustantaja

Kääntäjä

Lisätietoja

Ilmestynyt myös Loisto-pokkarina.

Sarjamerkintä