Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Velho mieheksi

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kanadan kirjallisuuden grand old manin viimeiseksi jäänyt romaani, kertomus viisaan ja originellin miehen matkasta elämän läpi, vanhan hyvän ajan kehitystarina joka tarjoaa todellista lukemisen juhlaa.
”Tämä on viisas, inhimillinen ja kauttaaltaan viihdyttävä romaani. Robertson Daviesin taito ja uteliaisuus ovat yhä voimissaan ja hänen tarjoamansa yllättävä tieto tuottaa jatkuvasti iloa.” Isabel Colegate, New York Times Book Review

Tri Jonathan Hullah on jo nuorena kehittänyt huippuunsa taidon salata todellinen luontonsa. Nuori naistoimittaja innostaa hänet kuitenkin kertomaan vanhasta Torontosta ja saa hänet näin muistelemaan koko elämäänsä. Hullah kertoo lapsuudestaan Sioux Fallsissa, pikkukaupungissa erämaiden keskellä, koulunkännistään sisäoppilaitoksessa, nuoruudenystävistään Charliesta ja Brockysta, opiskeluajoistaan ja teatteriharrastuksestaan, naapureistaan Chipsistä ja Emilystä ja heidän sydämeenkäyvästä tarinastaan sekä kaikesta muusta ihmeellisestä mitä ihmisen elämään sisältyy.
Uskonto kiehtoo Hullahia suuresti, ja hän valitsee kotikirkokseen anglikaanisen O. Aidanin katedraalin, jonka korkeakirkolliset, lähes paavilliset jumalanpalvelusmenot kuohuttavat Toronton uskonnollisia piirejä. P. Aidanin liepeillä tapahtuu muutakin mielikuvitusta kiehtovaa, niin ihmetekoja kuin mystinen äkkikuolemakin.
Kun Hullah oli vielä lapsi, muuan intiaaninainen pelasti hänet kuoleman kidasta, ja niinpä hän päätti valita saman uran, ryhtyä parantajaksi. Lääkärinä hän soveltaa epäsovinnaisia hoitokeinoja jotka tehoavat erityisesti hysteerisiin, hankaliin potilaisiin. Samalla tavoin kuin ”velho mieheksi” harjoittaa psykosomaattista lääketiedettä ”yrittäen vaikuttaa kielen keinoin taudinoireisiin”, niin myös Robertson Davies punoo yhteen kielen ja tarinan kenties taidokkaammin kuin koskaan ennen välittääkseen meille syvällisiä totuuksia siitä mitä on olla ihminen.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

541

Kustantaja

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

371

Kieli