Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Rotat

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Rotat on karmaiseva tarina ihmisen syrjäytymisestä; elämästä kadulla, kontissa ja kaatopaikalla. Koulukodissa Joksaa kohdellaan kaltoin ja hän oppii puhumaan nyrkeillä. Joksa on uhmakas ja kova kundi, jonka silmille ei hypitä.

Vankilassa Joksa haaveilee perhe-elämästä ihanan naisen ja lapsen kanssa. Vapautuminen ei kuitenkaan suju alkuperäisten suunnitelmien mukaan; Joksa sekaantuu ryöstöön ja palaa takaisin vankilaan. Vapauduttuaan hän huomaa vajoavansa päihteiden suurkuluttajien ja asunnottomien kastiin.

Joksa elää satamassa kontissa ja kaatopaikan laidalla ränsistyneessä bussissa, kunnes kaatopaikka palaa. Alkaa makaaberi kilpajuoksu kuoleman kanssa. Rotat valtaavat alueen. Mitä rotat symboloivat? Tuhoa, kuolemaa, äitiä, naista, viina- piruja? Kysymys jää lukijan ratkaistavaksi.

Kirjoittaja tuntee nuoruudenkokemustensa perusteella aihepiirin, jota hän kuvaa tässä kirjassa. Hänen lapsuudenkotinsa oli Nousevan auringon talo. Meno oli sen verran hulvatonta, että lapset sijoittettiin laitoshoitoon. Useimmat perheen lapset ovat kuitenkin selviytyneet ihmisarvoiseen elämään. Monilla heistä on luovia harrastuksia. Kirjoittaja viettää nykyisin tasapainoista yksinhuoltajan elämää, mihin päihteet eivät kuulu.
(vhkk)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Nimi

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

199

Kustantaja

Kieli