Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Vesimiehen fuuga

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Johannes Hermanssonin huikeaan nousuun lähtenyt urkurinura on katkennut, eikä kunnianhimoinen taiteilija siedä kompromisseja: hän vaihtaa vaihdetta ja nimeä ja siirtyy viheliäiseksi kylälukkariksi syrjäseudulle. Siellä hänen pirullisena tavoitteenaan on kehittää huono soittaminen taiteeksi. Hän on aikeissaan onnistumassakin ja saamassa ”taiteelleen” sekä ymmärtäjiä että arvostelijoita, kun hän äkkiä joutuu kasvokkain menneisyytensä kanssa ja häntä vaaditaan riisumaan valekaapunsa.
Sakari Issakaisen toinen romaani sijoittuu 60-luvun sydän-Savoon, samoille seuduille kuin palkittu esikoinen Paratiisissa ei soi Paganini. Vesimiehen fuuga on romaani kunnianhimosta ja sen kääntöpuolesta, pakenemisesta ja trauman kohtaamisesta.
(takakansiteksti)
S. Johannes Hermansson on urkuri, jonka ura näyttää huikealta, kunnes hieno tulevaisuus tyssää auto-onnettomuuteen. Johanneksen jalka ja käsi vioittuvat niin, että huimaan urkujen soittoon ei Johannes enää taivu. Hän päättä kadota, painua maan alle ja nousta uudestaan esiin, nyt uudella nimellä, Soini J. Harma. Ei kuitenkaan Helsingissä, vaan katkeroituneena kylälukkarina Sydän-Savossa.

Harmaana lukkari-urkurina Harma asettuu taloksi, saa tuttuja kylältä ja oppilaakseen lahjakkaan Riinan. Harma seuraa myös intohimolla ja insinöörin tarkkuudella Miikan tilan nuoren Ossin kiihkeää veneenrakennustyötä.

Kurrijärvelle kuitenkin ilmestyy Harman menneisyydestä Gunne, entinen soitto-oppilas, nykyinen kyläkoulun opettaja. Koko Harman menneisyys nousee pintaan. Mitä Hermanssonille tapahtui? Miksi hänen piti paeta itseään ja omia mörköjään pieneen pitäjään ja mitä hän omasta tulevaisuudestaan haluaa? Onko hänet tuomittu elämään kylälukkarina, vai voisiko hän nousta kuolleista, kuten Johannes Kastaja ja saavuttaa uransa huipun? Entä miten käy, kun vanha rakkaus herää eloon?
(Laura Norris/ Sanojen aika)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

231

Sarjamerkintä