Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kolera on raju bändi

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Kirjailija Harri Salminen on päässyt sairaalasta, jonne hän on joutunut Saaran kuoleman jälkeen, Saaran murhasta epäiltynä. Harri Salmiselta on mennyt muisti ja paljon muuta. Vaimon ja lasten luokse ei enää ole menemistä, käsikirjoitukset, ennen muuta runomuotoinen näky Morgoonista, uudesta ihmisestä, ovat teillä tietymättömillä. Mutta päinvastoin kuin Kosti Herhiläisellä Harri Salmisella on tapana selvitä. Niin nytkin. Säie elämään on jäljellä. Sairaalan lääkehoidon, sairaalaa edeltäneen pitkän resuisen alkoholin ja huumeiden kauden jälkeen Salminen on valmis katsomaan asiat halki, näkemään jälleen syyt ja seuraukset sekä yksityisessä elämässään että yhteiskunnassa. Tilinteossa saavat osansa niin pakolliset ystävät, toverit kirjailijat, gummisedät, kulttuurin häntäkärpäset, puolue, järjestelmä, valtio – kuin Salminen itse.
Harri Salminen tekee rajua matkaa omaan itseensä, muistin ja tunteiden alkulähteille. Ja elämässä alkaa jälleen näkyä tarkoitus. Ystäviäkin löytyy, niitä todellisia, ja nainen jonka kanssa voi olla niin pitkälle rehellinen että se tuntuu. Myös Morgoon, suuri runo, alkaa elää uudelleen, luoda uutta ja tulevaa. Työ auttaa siinä missä lääke- ja lääkärihoito ei.
(takakansiteksti)
Päähenkilöt
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
223
Kustantaja
Sarjamerkintä
Osana julkaisua
Ilmestymisaika
Osana julkaisua