Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Atlantis

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Suuri suomalainen romaani nousee pintaan kuin kadonnut manner.

Atlantis on kuvaus tämän päivän Suomesta, suurista suunnitelmista, teknologian ja ihmisen köydenvedosta. Ja syvyyksiin vajonneesta menneisyydestä.
Tapahtumapaikkana on veden alle uponnut suomalainen kylä, jossa on aikanaan asunut tekniikkaa vailla eläneiden vanhauskoisten ortodoksien yhteisö. Noussut vesi on säilönyt tämän kansatieteellisen erikoisuuden kuuden metrin syvyyteen.
Paikalle saapuu liikemies Saarilahti, jonka tuotteita ovat maailman myydyimmät tietokonepelit. It-miljonäärimme ihailee valistusaikaa, hyödyn ja järjen aikakautta ja haluaa tehdä virtuaalibisneksen sijasta vaihteeksi jotain todellista. Hän aikoo rakentaa kylän paikalle teemapuiston, johon hän suunnittelee Suomen aikakausista kertovaa esityssarjaa.
Saarilahti on vakuuttunut draaman, pelin ja roolien kyvystä luoda menneisyydestä sellainen kuva, jonka suuri yleisö haluaa ostaa. Häntä ovat avustamassa kuvanveistäjä Kaarela, mainosmies Mäkelä ja apuri Kuosmanen, sekä tietämättään hanketta edesauttava kansatieteilijä Helena. Jokaisella on oma roolinsa Saarilahden ohjaamassa ja käsikirjoittamassa näytelmässä. Naamiohuvit voivat alkaa.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

344

Kustantaja

Kieli