Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Ystävä sä naisien

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Armi on niin sanottu "hyvä ihminen". Hän uskoo ihmisiin ja kaipaa kovasti syvää ystävyyttä. Uudessa työpaikassaan hän pian ystävystyykin ja saa peräti sydänystävän, kunnes kolmas pyörä tulee kuvioihin ja tekee sielunsisaruuden toiveet tyhjiksi. Pettynyt Armi irtisanoutuu ja pestautuu tietämättään uskonnollisen lahkon omistamaan kurssikeskukseen töihin. Sitä johtaa mielipuolisella fanaattisuudella Auvo, joka kehottaa kaikkia luopumaan maallisisista rikkauksista lahkon hyväksi. Pian Armi hihhuloi muun porukan mukana. Mutta sitten Auvokin tekee virheen. Pelastuuko Armi? (Satu Vähämaa/ Sanojen aika)
Päivi Alasalmen nimi takaa laadun: lukija tietää odottaa silkinsoljuvien sanojen takaa paljastuvia hurjia käänteitä, jotka nostattavat hiukset pystyyn ja saavat selkäpiihin karmivia tuntoja...

Armilla on kiltti perhe ja rakastava mieli. Hän haluaa saattaa ihmiset tyytyväisiksi syöttämällä heille hyvää ruokaa. Eihän kukaan voi tahtoa pahaa, jos on lämmintä keittoa pullollaan. Mutta Armi kaipaa kiihkeästi ystävää. Hän luuleekin sellaisen saaneensa, vieläpä kaksikin ystävää, kun työpaikan naisista kaksi liittoutuu hänen kanssaan suloiseen naisten keskeiseen kolmoissidokseen.

Mielevät sanat kätkevät kuitenkin monia piikkejä. Armi joutuu katkerasti pettymään ja jatkamaan ystävän etsintää. Pestauduttuaan merkilliseen uskonnolliseen yhteisöön keittäjäksi hän pääsee osalliseksi sananmukaisesti syleilevästä ystävyydestä, jolla tulee olemaan kauaskantoiset seuraukset.

Lukija ei pääse helpolla, vaikka kerronta tempaa mukaansa kuin vuolas virta. Alasalmi on taiturimainen kertoja, joka pitää lukijan vallassaan, tahtoipa tämä sitä tai ei.
(Gummerus)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

286