Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Menneet kukinnat

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Menneet kukinnat kertoo kahden ihmisen intohimoisesta rakkaudesta - talon perijättären ja häntä rakastavan miehen suhteesta.

- - -

Menneet kukinnat kertoo tarinan eräästä maaseutukaupungista juuri maailmansodan puhkeamisen päiviltä. Tarina on taidokkaasti sijoitettu korkean aidan ympäröimän pihan piiriin, jossa talon asiat leppoisesti selvitellään, myös se intensiivinen rakkaussuhde, jossa teoksen pääpaino sijaitsee. (Vilho Suomi: Vuoden 1957 suomalainen proosakirjallisuus, Kirjastolehti 2/1958)

Alkukieli

Tekstinäyte

Kaksi vastakkaista kuistinovea aukeni niin yhtaikaa, että pihapenkillä istuvan Lehtoskan pää kääntyili kuin tuuliviiri, kun piti niin ikään yhtaikaa saada selväksi, keitä pihaan tuli.
Alaska tuli omasta ovestaan, kalpea lihava naama häämötti tummassa aukossa. Toisesta tuli Katri, Kuuselan neidin palvelija, ehätti ensimmäiseksi pihaan asti, huusi Lehtoskalle hyvänhuomenen; hänellä oli lonkkansa varassa iso emalivati, täynnä ja kuukurallaan tummaa vaatetta, pyykkinarun luo kääntyi menemään. Alaska lykkäsi edellään ovesta isoa pärekoria mahansa päällä, siksi hän niin hidas oli, saatuaan korin ulos lyllersi itse erässä kirjava vaatekasa käsivarrellaan.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

297

Kieli

Sarjamerkintä