Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Poro-Kristiina

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Romaani vie lukijansa napapiirin pohjoispuolelle ja kertoo tarinan kohtalokkaasta Lapin naisesta, jonka olemuksessa yhtyvät villi alkukantaisuus ja iätön naisellinen sulo. Teoksen tyyli on oikullisen suggestiivista, ja kaiken ikänsä Lapissa eläneen kirjailijan tuntemat aidot sanat ja lauseparret antavat sille verrattoman toden tunnun.

(Otava)

Väkevä ja tenhoava oikullisen suggestiivinen romaani salaperäisen kiehtovasta Lapista, jossa noitien varjot yhä liikkuvat ja joka vaatii ihmisiltään ehdottomuutta ja rohkeutta niin vihassa kuin rakkaudessakin.

(Otava)

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Tekstinäyte

Pakkanen oli kiristynyt pahimmilleen Sompiovuoman laakeilla, jääksi jähmettyneillä kaltiokentillä. Se ei enää paukahtele. Se on vain. Seisoo tiukkana hiljaisuutena joka taholla selkosta, ylhäällä ja alhaalla. Kiiluvaiset kipenöivät omaa kylmäänsä taivaan kannelta. Kuun loistossakin on pakkasen hyytävää kalseutta.
On yö, pitkä ja kirkas, kirkkaampi kuin tämän hetken päivä. Mutta sitähän ei oikeastaan olekaan. Ei muuta kuin aijaksenvärinen aamuhämärä ja iltahämärä. Sitten jälleen ollaan yössä.
Päivä on paennut marraksen lopulla. Ei ole sen erän perästä kuurtoillutkaan näille palkisille. Ei kaikesti edes ruskoaan kajauttanut etelänpuoleiselle taivasrannalle. Tammi saa olla pitkästikin sivu puolesta välin, ennen kuin takaisin palaa.
Siihen on vielä aikaa.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

237

Kustantaja