Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Ryöstetty pyhimys

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Ryöstetty pyhimys on Turun seudulle Etelä-Suomeen sijoittuva historiallinen romaani täynnä juonitteluja ja jännitystä. Nicholas Grisefoth on kirkesundilainen kauppias, jolla on viallinen jalka. Hän on myös kaikkea muuta kuin hengen mies, hän luottaa enemmän omaan järkeensä ja rahan voimaan, kuin kirkon legendoihin tai taikauskoisten taruihin.

Turkuun ollaan rakentamassa uutta tuomiokirkkoa, johon on tarkoitus tuoda Piispa Henrikin pyhäinjäännökset, sormus ja pääkallo. Piispan maallisten jäännösten myötä Turusta tulisi merkittävä pyhiinvaelluspaikka ja kauppakeskus. Ja siitä hyötyisi myös kauppias Grisefoth. Häntä lähestyykin erinäinen joukko kirkonmiehiä tarkoituksenaan varmistaa luiden päätyminen, joko Turkuun tai myyntiin Etelä-Eurooppaa, missä niistä saisi valtavan omaisuuden. Kauppiasta vedetään useista naruista eri suuntiin, ja pian hän ei ole enää varma kuka pelaa kenenkin pussiin. Juonitteluja ja selkään puukotuksia (ihan kirjaimellisestikin) on enemmän kuin kylliksi ja nähtäväksi jää kuka vetää pisimmän korren.
(Laura Norris/ Sanojen aika)

Romaanin pohjalta on tehty Hannu Lukkarisen piirtämät sarjakuvat Nicholas Grisefothin seikkailut : osa 1 : luukauppias (WSOY, 2006) ja osa 2 : Kauppamiehen kosto (WSOY, 2007).
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

303

Kustantaja

Kieli