Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Isät katsovat poikiaan

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Moskovan neuvottelut ovat katkenneet, kansa odottaa katkerana Neuvostoliiton seuraavaa siirtoa, kunnes tykkien jyrähdykset itärajalla laukaisevat suomalaiset toimintaan. Suojajoukot vetäytyvät sitkeästi taistellen ja 10. joulukuuta Moskovan radio kertoo maailmalle, että sodan ratkaisua viivyttää ainoastaan huono sää.
Helsingissä odottaa kolmesataa lehtimiestä kahdestakymmenestäkolmesta maasta vain hetkeä, jolloin punalippu nousee Valtioneuvoston salkoon. Suomen oletetaan luhistuvan kahdessa viikossa.
Tolvajärvellä tapahtuu käänne. Kahdestoista joulukuuta everstiluutnantti Pajarin johtaja JR 16 hyökkää erillis- ja rajapataljoonien tukemana ja murskaa tieltään kaksi vihollisdivisioonaa. Kahden viikon rajuissa taisteluissa se etenee Tolvajärveltä Aittojoelle; hitaasti syttyvät hämäläiset ovat päättäneet voittaa.
Isät katsovat poikiaan on romaani tehtaalaisista, maanviljelijöistä, suojeluskuntalaisista, entisistä punakaartilaisista ja koulupojista, jotka talvisodan syttyessä tajusivat, että nyt oli kysymys vain Suomesta.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Tapahtuma-aika

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

302

Kustantaja