Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Neitsytvaimo

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Lontoo, maailman suurin kaupunki, on huumaava vastakohta hiljaiselle sisäoppilaitokselle, jossa 16-vuotias orpo Lucy Cartwright on viettänyt lapsuutensa. Loistelias seuraelämä saa Lucyn pään pyörälle – mutta vähä vähältä tytön kuvitelmat romahtavat. ”Olet rikas perijätär ja voit ostaa itselleni oivan aviomiehen päivän markkinoilta”, toteaa hänen holhoojansa, hassahtava kovapintainen lady Russell.
Lucya kauhistuttavat ympärillä parveilevat iäkkäät onnenonkijat ja hän rakastuu romanttiseen italialaiseen musiikinopettajaansa. Mutta silloin ilmaantuu sopiva aviomiesehdokas näyttämölle: komea ja korkea-arvoinen paroni Clare. Huhuja Claren sukuun liittyvästä kirouksesta kantautuu Lucyn korviin, hänen on kuitenkin pakko alistua paronin vaimoksi.
Claren sukukartano sijaitsee Yorkshiressä keskellä ankeaa nummimaisemaa. Synkkä talo ja monet selittämättömät tapahtumat ovat nujertaa Lucyn. Ja sitä mukaa kun Claren käytös muuttuu yhä oudommaksi, Lucy kietoutuu tiiviimmin pelon ja ahdistuksen verkkoon.
”Neitsytvaimo” on Barbara Michaelsin tuotannon huippua. Värikästä tiivistunnelmaista romaania ryydittävät oivallinen huumori ja eloisat kuvat sosiaalisten epäkohtia ja eriarvoisuuden leimaamasta 1800-luvun Englannista.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ilmestymisaika

Sivumäärä

296

Kustantaja

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä