Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Tulen salaisuus

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus


Koulussa kerrottiin, ettei polulta saisi poiketa. Miinat ovat maahan haudattuja pommeja, niitä ei näe. Pitää käyttää pelkkiä polkuja, eikä saa ikinä oikaista, vaikka olisi kuinka kiire.

12-vuotias Sofia joutuu perheensä kanssa pakenemaan roistoja. Uudessa kylässä Sofia pääsee kuitenkin kouluun siskonsa Marian kanssa. Elämä on köyhää ja vaikeaa ja isäpuoli on hankala. Mutta Sofia jaksaa uskoa parempaan.

Kunnes yhtenä koulupäivänä Maria poikkeaa polulta. Maria laskee oikean jalkansa maahan astuakseen takaisin polulle. Silloin maa räjähtää. Jälkeenpäin oli hyvin hiljaista. Sofia yritti huutaa ja sitten hän vajosi loputtomaan pimeään.

Kirja perustuu afrikkalaiseen tositarinaan. Sofia jatkaa elämää vammautuneena, ilman siskoaan. Sofialla on unelma, joka pitää hänet hengissä keskellä tuskaa.

Kirja pysäyttää lukijansa. Olemme melkein turtuneita Afrikan kuvauksiin televisiossa ja uutisissa. Mutta kun lukee Sofian tarinan, ymmärtää, mitä elämä sodan keskellä todella on. Kuinka he selviävät, joilla on unelma.
(arjamaaria / Sivupiiri)


Unohtumattoman vahva ja koskettava nuortenromaani afrikkalaisesta 12-vuotiaasta Sofiasta, joka astuu maamiinaan. Mutta Sofia ei anna periksi.

Sofia juoksee pimeässä. Hän on suunniltaan pelosta. Mikä häntä oikein ajaa takaa? Silmätön petoko? Sofian on päästävä piiloon, poikettava polulta. Hän loikkaa niin kuin on nähnyt antiloopin tekevän. Silloin hän tajuaa, että juuri sitä peto haluaakin että hän poikkeaisi polulta. Se on vaarallisinta, sillä maahan on kaivautunut aseistautuneita sotilaita. He odottavat vain, että jonkun jalka astuisi heidän päälleen.Tulen salaisuus kertoo 12-vuotiaasta Sofiasta, joka joutuu pakenemaan kotikylästään. Kun elämä kaukana kotoa alkaa löytää uomiaan, hän astuu maamiinaan. Mutta Sofia on vahva ja sitkeä, hän on oppinut selviytymään vastoinkäymisistä huolimatta.

Palkitussa kolmiosaisessa kirjasarjassaan Mankell kertoo afrikkalaistytöstä, jonka tarina on totisinta totta. Kirjailija on asunut useaan otteeseen Mosambikissa, ja hänen syvällinen Afrikan-tuntemuksensa näkyy kirjassa ja sen tunnelmassa. Mankellin nuortenkirjat heijastavat elämää, sen julmiakin puolia, runollisin sävyin. Monitasoisuudellaan ne puhuttelevat kaikenikäisiä.

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

198

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

160

Kieli

Sarjamerkintä