Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kuolema ylioppilastalolla

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Ylioppilastaloon on kokoontunut valtava joukko ylioppilaita juhlistamaan Runebergin, Snellmanin ja Lönnrotin yliopistoon tulon 50-vuotispäivää. Näiden kosteiden juhlien jälkeisenä päivänä Johannes Calonius herää Ylioppilastalon lattialta ruumiin vierestä ja joutuu tietysti epäilyksen alaiseksi. Tämän takia myös hänen tuomarin tutkintonsa on vaakalaudalla. Johanneksen Matilda-serkku käyttää kuitenkin kaiken nokkeluutensa selvittääkseen asiaa ja Johannes joutuu myös itse selvittelemään tapausta puhdistaakseen maineensa yliopistolla. Pian löytyy myös Pitkänsillan kupeesta ilotytön ruumis. Miten nämä kaksi tapausta liittyvät toisiinsa vai liittyvätkö ne ensinkään? Entä mitä osaa pelaa salaperäinen pietarilainen paroni, jota Johannes piilottelee huoneessaan?
(Laura Norris/ Sanojen aika)
Ystävämme Johannes Calonius on saanut palata juridiikan opintojensa pariin Keisarilliseen Aleksanterin Yliopistoon. Ilmassa on mielenosoituksen tuntua, kun osakunnat kokoontuvat Ylioppilastaloon viettämään Runebergin, Snellmanin ja Lönnrotin yliopistoon tulon 50-vuotisjuhlia.
Pohjalaisten joukossa istuva Calonius vilkuilee ahkerasti nuorta kaunotarta, joka Matilda Ehrströmin vieressä nojailee lehterin kaiteeseen. Neiti Åströmin tiedetään valmistautuvan akateemisiin opintoihin yksityisesti.
Naiset poistuvat yhdeltätoista, ja hillittömiksi äityvissä juomingeissa myös fennomaanit ja ruotsinmieliset ottavat yhteen.
Kohtalokkaaksi tilanne muuttuu seuraavana aamuna, kun pohmeloinen Johannes löytää vierestään kiivaan ruotsinmielisen dosentin ruumiin...
(takakansiteksti)
Henkilöt, toimijat
Tapahtumapaikat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
salapoliisiseikkailu Helsingissä syystalvella 1872
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
256
Kustantaja
Kieli