Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Koko valittu runous

Tyyppi
runokokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Juhani Peltonen (1941–1998)

Elämä on sittenkin kokemus. Ehkä.
Puolikuun välke jäätyneessä kurassa. Piste.

Miellerientoinen kielellä leikittelijä, surpoeetikko, laatukuvien tekijä, pessimistinen optimisti, nostalgikko, hetken tuokioiden tallentaja… Juhani Peltosen viiden ensimmäisen runoteoksen iskevintä antia sekä muutama runo kokoelmien ulkopuolelta julkaistiin vuonna 1977 nimellä Valittu runous. Runoja vuosilta 1964–1976.

Koko valittu runous. Runoja vuosilta 1964–1987 täydentää Peltosen taiteilijakuvaa kimaralla runoteoksesta Välimatkakirja (1984) ja otoksella loistavan ehjästä kokonaisuudesta Näköisveistos ruumiskirstusta (1987). Niissä tekijälle ominaiset syyllisyys ja alakulo, mutta myös hirtehiset valveunet maailmastamme ja sen ihmisistä kutoutuvat aito peltosmaiseksi elämänmaisemaksi.
(takakansiteksti)
Runoja kokoelmista Ihmisiät, Oudot minät, Felix Navilan etu- ja takaraivo, Kesken asumisen, Pitkää, omalaatuista rykimistä, Välimatkakirja ja Näköisveistos ruumiskirstusta sekä joitakin runoja kokoelmien ulkopuolelta
Kirjallisuudenlaji
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
runoja vuosilta 1964-1987
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
301
Kustantaja
Sarjamerkintä