Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Syntynyt Suomessa

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
’Syntynyt Suomessa’ on 50-luvun suomalaisen romaanitaiteen merkkiteoksia. Sen päähenkilönä on tyypillinen suomalainen pikkukaupunki hyveineen ja paheineen. Tapahtumien keskipisteestä, erään talon pihan värikkäästi arkisesta elämänpiiristä, kerronta laajenee käsittämään koko yhteiskunnan näkyvine ja pinnanalaisine virtauksineen. Kimaltelevan runollisin vedoin kirjailija maalaa eteemme puutaloidyllin sotaa edeltäneinä tyyninä vuosina. Mutta kuvaus etenee uusiin yksityiskohtiin ja pian ovat näkyvissämme kaikki vivahteet poroporvarillisesta omahyväisyydestä levottoman huomispäivän kapinallisiin siemeniin asti.
(takakansiteksti)
Tapahtumapaikat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Alkukieli
Tekstinäyte
Suuret sodat jättivät kaupunkimme suhteellisen koskemattomaksi. Vaikka siellä sijaitsi varuskunta ja kaduilla nähtiin yhtenään sotilaita, oli meillä koko ajan sellainen tunne, että historia teki päätyötään jossakin muualla – tosin lähellä – ja ikään kuin hajamielisyydessään lähetti meille vain joitakin sivutuotteitaan. Lentopommituksenkin suoritti vihollinen niin surkean huonosti, että jotkut isänmaalliset kansalaiset suorastaan loukkaantuivat.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
288