Teokset 1973-1983

Tyyppi

kokoomateokset
runokokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Uskon, että elämämme pimeydessä
olen jollekkin kalleus ja lohtu,
Kleinod und Trost, jollekin,
varma tähti kuuttomassa yössä.

"Tämän kaprisiöösin villikon katkelmissa on, paitsi mielikuvituksen laukkaa, myös vakuuttavaa fantasian kiinteyttä... kirja kirjalta hän on vankentanut otettaan ja ampunut luontoa ja ihmistä, elämää ja kuolemaa valaisevat rakettinsa pitenevien varjojen mailta."

Näin kirjoittaa Pekka Tarkka teoksessaan Suomalaisia nykykirjailijoita. Matti Paavilainen kirjoitti Uudessa Suomessa Vaikka on kesä -kokoelmaa arvioidessaan: "Sirkka Turkka on epäilemättä tällä hetkellä kaikkein ilmaisuvoimaisimpia runoilijoitamme. Hänen lyyrinen aarteistonsa tuntuu liki mittaamattomalta... Hänen rekisterinsä on laaja samalla kun hänen ilmaisunsa kerta kerralta osoittautuu ytimekkääksi... Paradoksaalisesti Sirkka turkassa yhdistyvät piirteet, jotka tavallisesti olemme tottuneet näkemään erillään, eri lyyrikoissa. Tällä hetkellä hän on myyttisesti puhuva kulttuurin runoilija, joka omia teitään yllättävästi lähenee Manneria voimakkaasti muistuttavaa runoilun tapaa. Mutta toisaalta hänen säkeissään puhuu tavallista kiinteämmin maisema ja maaseutu, joiden kautta abstrakti ilmaisu tavoittaa konkreettiset vastakohtaparinsa, pohjansa ja taustansa."

Ja kokoavasti hän sanoi, että Sirkka Turkan kirjat ovat kerta kerralta olleet "sekä tärkeitä että nautittavia". Nyt ne ovat kaikki saatavissa yksissä kansissa. Tämä teos on uuden ja uudistuvan kirjallisuutemme perusteoksia.

(Takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Tapahtumapaikat

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

244