Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Skorpionin päivä

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Skorpionin päivä on toinen osa Intia-kvartetista, Paul Scottin romaanisarjasta, joka koskettavien ihmiskohtaloiden kautta avaa näkymän brittiläisen siirtomaavallan olemukseen ja Intian itsenäistymisen värikkäisiin vaiheisiin.
Tässä teoksessa palataan Kuningattaren jalokiven tapahtumiin, Daphne Mannersin selvittämättömään raiskaukseen ja sen traagisiin seurauksiin Englantilainen poliisipäällikkö Merrick on toimittanut raiskauksesta vankilaan Daphnen intialaisen rakastetun Hari Kumarin; nyt nämä molemmat miehet pääsevät itse tilittämään osuuttaan Bibigharin puiston murhenäytelmään. Molemmat ovat jatkuvasti menneisyyden kahleissa, he joutuvat yhä uudelleen vastakkain tapahtuneen kanssa sillä siitä on tullut osa brittisiirtokunnan yhteistä kokemuspiiriä.
Tuttujen tapahtumien ja henkilöiden lomasta nousee esiin uusia, jotka punoutuvat erottamattomasti edellisiin. Viimeistä Intiaan saapuvaa englantilaissukupolvea edustavat Laytonin sisarukset Susan ja Sarah. Pehmeämpi Susan noudattaa pakonomaisesti vakiintuneita perinteitä ja joutuu itse niiden uhriksi. Sarah, joka on vahvempi ja kypsempi, oivaltaa vanhan elämäntavan tuhoon tuomituksi ja pystyy ottamaan elämänsä ohjat omiin käsiinsä. Ihmiskohtaloiden traagisuutta korostaa brittiyhteisön keskuuteen leviävä tappiomieliala ja tuhon aavistus.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

509

Kustantaja

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

517

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä