Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Yöjälki

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Kirjan ”juoni” lähtee liikkeelle koirattomaksi jääneen kaveri-ikäväänsä potevan Anselmin haikeista mietteistä. Seuraa uusi auringonnousu, uusi koira, uusi seesteinen päivä. Uutta ihanaa elämää sateenkaarineen, yllätyksineen, pyryineen ja pakkasineen.
Kössi on hyvän kotikasvatuksen saanut herrasmies-metsästäjän lyömätön jahtikaveri ja näyttelykehien championi. Kuitenkin, ennen muuta, Kössi on Anselmin tosiystävä.
Älykkyystasoltaan Kössi on varsin terävä luppakorva. Jänöjen laatimat jäljitysongelmat Kössi ratkaisee yleensä voitokseen.
Koiranvirkansa Kössi kokee arvostettuna ja taitoa kysyvänä. Tottahan toki! Pannapa näihin hommiin äkkinäinen! Ei onnistu. Leivänisästään, siitä Anselmista, Kössi on hyvin ylpeä. Suuri sankari se Anselmi!
Anselmi on juuriltaan maatiaista perua, mutta on ajanoloon vähän urbanisoitunut ja asustelee nykyisin koirineen esikaupunkilähiössä. Olemukseltaan hän on vähän muhkean sorttinen erä- ja kennelasioita harrasta arkipäivän filosofi. Joku voisi tykätä, että mies on vähän kesykin – no, leppoisa kuitenkin.
(takakansitekstistä)
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
288
Kustantaja
Kieli