Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Yöjälki

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kirjan ”juoni” lähtee liikkeelle koirattomaksi jääneen kaveri-ikäväänsä potevan Anselmin haikeista mietteistä. Seuraa uusi auringonnousu, uusi koira, uusi seesteinen päivä. Uutta ihanaa elämää sateenkaarineen, yllätyksineen, pyryineen ja pakkasineen.
Kössi on hyvän kotikasvatuksen saanut herrasmies-metsästäjän lyömätön jahtikaveri ja näyttelykehien championi. Kuitenkin, ennen muuta, Kössi on Anselmin tosiystävä.
Älykkyystasoltaan Kössi on varsin terävä luppakorva. Jänöjen laatimat jäljitysongelmat Kössi ratkaisee yleensä voitokseen.
Koiranvirkansa Kössi kokee arvostettuna ja taitoa kysyvänä. Tottahan toki! Pannapa näihin hommiin äkkinäinen! Ei onnistu. Leivänisästään, siitä Anselmista, Kössi on hyvin ylpeä. Suuri sankari se Anselmi!
Anselmi on juuriltaan maatiaista perua, mutta on ajanoloon vähän urbanisoitunut ja asustelee nykyisin koirineen esikaupunkilähiössä. Olemukseltaan hän on vähän muhkean sorttinen erä- ja kennelasioita harrasta arkipäivän filosofi. Joku voisi tykätä, että mies on vähän kesykin – no, leppoisa kuitenkin.
(takakansitekstistä)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

288

Kustantaja

Kieli