Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Valo

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Galaksin uumenista yksinäisen asteroidin pinnalta löytyy oudoin symbolein koristeltu luunoppa ja ihmisen luuranko. Mitä ne ovat ja miten ne ovat päätyneet asteroidille?
Löydöksen arvoitus paljastuu energisessä ja monitahoisessa avaruusseikkailussa, joka sukkuloi suvereenisti niin kvanttimekaniikan kuin ihmispsyykenkin salatuissa maailmoissa. Vuonna 1999 Lontoossa kvanttitietokonetta kehittelevät fyysikot Michael Kearney ja Brian Tate ihmettelevät yhä kummallisemmaksi käyviä testituloksiaan, ja 2400-luvulla ihmiskehostaan luopunut avaruusaluskapteeni Seria Mau Genlicher ja sirkuksen profeetaksi päätyvä elämystenmetsästäjä Ed Chianese yrittävät selvitä omista riivaajistaan. Nykyisyys näyttäytyy yhtä outona kuin neonvalaistu tulevaisuus, ja molemmat toimivat vuosisataisten salaisuuksien vähittäisen paljastumisen näyttämöinä.
Ensimmäiseksi kvanttiajan avaruusopperaksi kutsutussa valossa on ennennäkemätöntä visionääristä voimaa ja hallusinogeenistä intensiteettiä, joka punoo yhteen oudon ja arkisen, mekaanisen ja syvästi inhimillisen.
(Like)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Tapahtuma-aika

Asiasana tai oma avainsana

Tekstinäyte

Saman tien hän oli poissa. Ed katseli, kuinka rikša kutistui kutistumistaan kulkiessaan avaruussataman portille tyhjän betonitasangon poikki, ja sen mainokset liehuivat sen perässä kuin pilvi värillisiä huiveja ja perhosia auringossa.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Nimi

Ilmestymisaika

Sivumäärä

358

Kustantaja

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Nimi

Ensimmäinen julkaisu

kyllä