Matkalla Marakandaan

Tyyppi

runokokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Toisessa runokokoelmassaan Matkalla Marakandaan Jaakko Hämeen-Anttila laventaa ilmaisuaan. Aistivoimainen kuvahehku saa rinnalleen myös mietiskeleviä säkeitä ja olennaisuuksia tavoittavia kiteytyksiä.

Kokoelman keskiössä on tarunhohtoinen, keskiaasialainen kaupunki Marakanda. Sen kaduilla historia ja nykyaika luovat kirjavan kudelman. Katujen vilinästä astuu esiin ilmestyksenomaisen kaunis nainen Kámila, jonka henkeäsalpaava olemus pysähdyttää ja jonka arvoitus jää vaivaamaan.

Runoissaan Hämeen-Anttila on kauneuden palvoja ja täysiverinen romantikko. Vieraiden paikkojen eksotiikka vetoaa häneen, mutta myös kotoinen kaupunkimiljöö kahviloineen ja neonvaloineen on hänen rakkausrunojensa luontevinta näyttämöä.

Teoksen yhteiseksi nimittäjäksi nousevat unennäyt. Hämeen-Anttilalle runojen kirjoittaminen ja unien näkeminen pyrkivät pohjimmiltaan samaan syvään kokemukseen. Unien kautta löytyy yhteys elämän pohjavirtoihin, unet ovat muistin salattuja lokeroita. Matkalla Marakandaan -kokoelmassa kuuluu Jaakko Hämeen-Anttilan jäljittelemätön, oma ääni.
(Gummerus)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

runoja

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

96

Kustantaja

Kieli