Eevan puvussa ja ilmankin

Tyyppi

pakinakokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Jos tässä kirjassa esiintyy tyylin horjahduksia, ne on kaikki pantava junan syyksi. Aika monta näistä pakinoista on nimittäin syntynyt Jussi Sipilän päivittäisillä työmatkoilla Lontoossa, missä hän oli muutamia vuosia BBC:n palveluksessa. Brittiläinen elämäntapa – ja huumori – saivat noina vuosina hänestä tiukan otteen, joka ei vieläkään ole hellittänyt. Tässä kirjassa Sipilä antaa nyt vahingon kiertää.
Eevat ja Aatamit, miksi juuri he? Eeva oli Jussi Sipilän foorumina aikoinaan –yhtenä monista – ja Aatami tarkoittaa tietysti sitä ” vanhaa Aatamia”, joka meitä ihmispoloisia hätistelee pois kaidalta tieltä. Teoksen motto on valittu sen mukaisesti: Hirmuista! totesi Paasikivikin, eikä siihen ole paljon lisäämistä.
Tämä värikkäitä ja vauhdikkaita tilanteita ja käänteitä pursuava kirja on uusin todista Jussi S. Sipilän tyylitajusta ja luomisvoimasta. Pakinataiteen polku on tunnetusti kivinen, mutta tässä kokoelmassa ei kompastella. Lukijalle tarjotaan nyt mehukasta jatkoa kahteen hirtehisen hauskaan aiempaan teokseen: Porvoon poikia vuosisadan puolivälissä ja Purkka takamuksissa ja muita tarinoita lapsenmielisille.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

pakinoita

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

104

Kustantaja