Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Jäämerentie

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Syksyllä 1944 sota Neuvostoliittoa vastaan päättyy, mutta Lapissa on satojatuhansia saksalaisia, jotka aseleposopimuksen mukaisesti on karkotettava maasta. Ylikersantti Veikko Valkama komennetaan pohjoiseen. Miehet ovat jo sotimiseen väsyneitä, mutta vielä on käytävä entistä aseveljeä vastaan. Vuoristoarmeijan kannoilla edeten suomalaiset lähestyvät Rovaniemeä.

Lapin siviiliväestö pyritään evakuoimaan sodan jaloista ja monet lähtevät Ruotsiin. Liikemies Ilmari Ranta on huolissaan sodan aikana keräämästään omaisuudesta mutta uskoo, että kekseliäs mies kyllä kykenee turvaamaan sijoituksensa.

Ekonomi Eila Leppänen on vaarassa joutua syytetyksi maanpetoksesta, mutta hänen lakimiesisänsä tulee tarmokkaasti apuun. Kemiyhtiön palveluksessa Eila seuraa pohjoisen tapahtumia aitiopaikalta. Lapin tuhoista kuullessaan hänen mielessään käy myös entinen rakastettu, kapteeni Hans Schreiber. Raunioiden ja tuhkan keskellä Eilan elämä saa uuden, yllättävän suunnan, josta hänellä ei ole ollut pienintäkään aavistusta.
(Gummerus)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

386

Kieli