Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Vorssasta poijaat

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Suositun kansankuvaajan muisteluksia vanhan Forssan työläispytinkien ja puuvillavapriikin vaiheilta. Pääosissa ronttismäkeläinen poikasakki, jonka touhuja seurataan pikkunassikoista parrankasvuikään – kymmenluvun alusta kansalaissodan päiviin.
Ronttismäki oli tehdaskylän köyhimmän väestön asuinaluetta. Sen ahtaissa tönöissä ja kapeilla kujilla lapset tutustuivat varhain elämän eri puoliin. Heistä varttui monesti aika veijareita. Ruokoton renkutus toisessa ja paperossin tumppi toisessa suupielessä vaeltelevat nämäkin Paavot ja Hantet retkillään ympäri Forssaa ja lähiseutuja. Heidän edesottamuksistaan kasvaa monta huikean värikästä tarinaa.
Ida Maria Saarinen on vuonna 1900 syntynyt, lapsuutensa ja varhaisnuoruutensa Forssassa viettänyt työläisnainen ja 73-vuotiaana julkisuuteen astunut kirjailija. Hänen neljä teostaan, joissa kaikissa forssalaismuistot ovat keskeisellä sijalla, ovat olleet suuria yleisö- ja arvostelumenestyksiä. (takakansitekstistä)
Kirjallisuudenlaji
Henkilöt, toimijat
Tapahtumapaikat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
kertomuksia ja muisteloita Forssan elämästä ennen vanhaan
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
154
Kustantaja