Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Ruusumadonna

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Medianomi Isla Kaarna asuu ja työskentelee Roomassa. Miehiä hän ei elämäänsä kaipaa - kunnes kohtaa työpaikallaan lahjatavaraliikkeessä komean Lucan. Tapaamiset ovat ihania, mutta niitä on aivan liian harvoin. Luca viettää Islan mielestä perheensä ja salaperäisen kummitätinsä luona aivan liikaa aikaa. Romanssin edetessä suhteen tielle alkaa kasautua odottamattomia esteitä. Onneksi Islalla on kaikki kolme työtään. Toimittajantyössään hän tutustuu Italiassa asuviin suomalaisiin taiteilijoihin ja runoilevaan jalkapalloilijaan. Matkaoppaana Isla kohtaa Roomaan saapuneita maanmiehiään ja -naisiaan, joiden kanssa hän törmää monenmoisiin ongelmiin.

Lehtinen kuvaa Roomaa ja italialaista elämää värikkäästi. Kirjan seuraksi kannattaakin varata Rooman opas tai etsiä kirjassa mainittuja paikkoja netistä.
(Tuija Lassila/ Sanojen aika)
Tulisia tunnemyrskyjä Rooman Trasteveressä

Nuori medianomi Isla Kaarna on muuttanut Roomaan ja työskentelee lahjamyymälässä Pantheonin lähellä. Lisäksi hän opastaa kulttuurimatkalaisia ikuisen kaupungin nähtävyyksiin. Poikaystävä Luca on täydellinen latinohurmuri, elämä aurinkoista.

Onnea varjostaa vain miehen sairaalloisen mustasukkainen kummitäti, joka tekee kaikkensa tuhotakseen orastavan lemmen. Islan pohjoismainen kauneus ja vaaleat hiukset herättävät naisessa suoranaista vihaa.

Pikku hiljaa Isla saa tarpeekseen latinalaisista tunnemyrskyistä. Onneksi hänen velipuolensa toimii suomalaisessa televisioyhtiössä, ja sitä kautta avautuvat aivan uudet näkymät.
(Otava)

Päähenkilöt

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

256

Kieli

Sarjamerkintä

Osana julkaisua