Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Aikuisten tanssit

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Aikuisia olivat Maija ja Aarne ja Tiinan isä. Tiina ja Valma ja Mikko olivat lapsia, ja heistä tuli aikuisia, sellaisia miksi vanhemmat omalla aikuisten elämällään heidät tekivät.
- Olisi hiukan asiaa.
- No, anna tulla.
- Kunhan aikuisten tanssit ensin loppuvat, sanoi Tiina hiukan katkerasti, sillä hän ei tarkoittanut pelkästään radio-ohjelmaa.
Kaikille heille Rutapohja on paikka, johon liittyy muistoja ja osa elämää. Tiinan isä ja äiti olivat olleet onnellisia siellä, silloin kun ei riitainen avioero vielä ollut painamassa. Maija ja Aarne, Rutapohjan emäntä ja isäntä, olivat siellä eläneet elämänsä ilot ja masentavan toisistaan vieraantumisen, Varma ja Mikko siellä rakentaneet oman aikuisten maailmansa vanhempien epäonnistumisen raunioista. Ja Rutapohjassa eli Tiinakin elämänsä ratkaisevan vaiheen, aikuistumisen.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Tekstinäyte

Kauppatorin reunassa seisoi vähäinen ihmisjoukko valkovartisen kyltin lähistöllä, hajallaan, parin kolmen hengen ryhmissä. Kyltissä luki mustin kirjaimin Rutapohja ja sen alla oli aikataulu, jota koukkupäiseen keppiin nojaava vanha vaimo lukea tavasi puoliääneen, sanoi ihmetellen: är-ää, är-ää? Pari ystävällistä ääntä selitti sen tarkoittavan Rudanperää ja sitä että tämä linjurivuoro kulisi Rudanperän tienhaaran kautta.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

261

Kustantaja

Kieli