Lyhyet erikoiset

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Veikko Huovinen on tapansa mukaan fantastinen ajankohtaisten tarkkailija, ilmiömäisen nasakkasanainen ilostelija, joka piruilee pinttymyksille ja raivaa riemumielin kaikenkarvaisten hupsutusten ryteikköä. Ja mässäilee vanhana kulinaristina itäblokin, länsiblokin ja puolueettomien säilykepurkkien äärellä. Hänen avaramielisestä myötätunnostaan pääsevät osallisiksi reippaat ja järkevät kaunottaret, kotieläimet sekä toisinajattelijat, erilaiset ihmiset. Asteikon laajuutta osoittaa tarkasti perusteltu lausunto Tarzanin mahdollisuuksista viettää viidakkoelämää Suomen metsissä.
(takakansiteksti)
Veikko Huovisen Lyhyet erikoiset avartavat näkökulmia ja pidentävät ikää. Mm. Kaarle II Kaljupäälle, Kaarle Paksulle, Fredrik II Rautahampaalle, Maria Veriselle ja Kaarle IV Mielipuolelle omistetuissa jutuissa tarraudutaan mielikuvitusta ruokkiviin aiheisiin kuten Tarzanin keinoihin pärjätä Suomen luonnossa ja mannekiineihin atomisodan jälkeen.

Myös Nuo purkit jotka söin, Paneelikeskustelu navetassa, Kaunotar ja silli ja monet muut jutut sisältävät yllättäviä välähdyksiä, joissa Huovinen nostaa maailmannäyttämön etualalle usein pieniä, mutta merkitykseltään sitäkin suurempia ilmiöitä.

Kirjallisuudenlaji

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

174

Kustantaja