Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Liekin varjossa

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Marko Partasen toinen romaani jatkaa edellisen “Liekin Varjossa” -teoksen jalanjäljillä palomiestyön kuvaajana. Tällä kertaa päähenkilö on jo joitakin vuosia pelastuslaitoksessa työskennellyt, ammattilaiseksi kasvanut nuorimies. Romaanin autenttisena tapahtumaympäristönä ovat Keski-Uudenmaan kunnat ja Pelastuslaitos – henkilöt ovat keksittyjä.

Edellisessä romaanissa kuvatut palomiehen työnkuvan ja työpaikan toimintakulttuurin muutokset on nyt toteutettu. Palomiehet ovat kuitenkin edelleen samoja kuin ennenkin. Työyhteisön ja palomiestyön kuvauksen ohella tarinaa kuljettaa eteenpäin jännityskertomuksen kaltaisesti kuvattu pelastuslaitokseen kohdistuva ilkivallantekojen sarja. Toimialue on laajentunut – valistus-, tarkastus- ja pr-työ kuuluvat nyt jokaisen palomiehen toimenkuvaan. Oman paloaseman turvallisesta ympäristöstä joudutaan poistumaan muutenkin kuin hälytyksen tullessa. Kasarmielämään ja linjaorganisaation johtamismalliin tottuneelle palomiehelle kontaktit yleisöön eivät ole aina helppo tehtävä.

Marko Partanen tietää, mistä kirjoittaa. Ammattipalomiehen jo 8 vuotta jatkunut työura antaa tähän vankan tietoperustan.

Tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

295

Lisätietoja

S. 288-293 sanojen ja termien selityksiä.

Sarjamerkintä