Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Talo jalavan varjossa

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Talo jalavan varjossa on ilmavan elegantti romaani kahdesta henkevästä sisaruksesta, heidän kiintymyksestään puuhakkaisiin, arkisiin ’toisen lajin’ ihmisiin, niistä pettymyksistä, joita tästä kiintymyksestä seuraa, ja heidän odottamattomista voitoistaan. Johtoaiheena on kahden ihmisluokan vastakohtaisuus, jonka synnyttämät hankaukset sattuvat Lontoon lähistöllä sijaitsevassa Howards End -nimisessä talossa. Talo on kertomuksen juonen kannalta tärkeä tekijä; samalla kun se symboloi alkuvoimaista luonnonyhteyttä, se antaa kirjailijalle oivallisen mahdollisuuden tuoda esille miljoonakaupungin ja maaseudun välisen vastakohtaisuuden.
Talo jalavan alla on älykäs ja ajaton romaani hyvinvointi-ihmisistä, joiden moraalin ja säädyllisyyden takana on usein taloudellinen turvallisuus ja halu pitää osattomat loitolla.

Fosterin alun perin vuonna 1910 kirjoittama romaani on noussut uudestaan esille James Ivoryn loisteliaana elokuvaversiona. Elokuvan pääosia näyttelevät Anthony Hopkins ja Vanessa Redgrave.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Tarkka aika

Alkukieli

Elokuvat

Vie pois Kirjasampo.fi-sivustolta.

Tekstinäyte

Voihan alkaa vaikkapa Helenin sisarelleen kirjoittamista kirjeistä.

”Rakas Meg.
Ei ole sellaista kuin odotimme. Talon on vanha ja pieni, kaiken kaikkiaan ihastuttava – punatiilestä rakennettu. Niin pieni se on, että tuskin mahdumme siihen, herratietäköön kuin käy, kun Paul (nuorempi poika) huomenna tulee. Hallista pääsee oikealle ruokasaliin tai vasemmalle seurusteluhuoneeseen. Käytännössä halli on sinänsä yksi huone. Jos aukaisee sen kolmannen oven, näkee kiertoportaat, jotka nousevat toiseen kerrokseen. Siellä on rivissä kolme makuuhuonetta ja niiden yläpuolella kolme ullakkohuonetta. Siinä ei tosin ole koko talo, mutta kyllä kaikki mitä siitä ensi silmäyksellä huomaa – yhdeksän ikkunaa etupuolella olevasta puutarhasta katsoen.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Ilmestymisaika

Sivumäärä

373

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

408

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä