Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Suku

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Eletään aikaa ennen toisen maailmansodan syttymistä. Kertomus etenee arjen yksityiskohtien, näennäisen merkityksettömien pikkujuttujen, ja merimäisen niukan dialogin kautta. Arkeen mahtuu myös arjen koomisuus.
(Sanojen aika)
On Heikki, Raimo, Laina, Sirkka, mummo ja Anja, on Fransu naapurin isäntä, on Heikkilä, joka on heittänyt keihästä 96 metrin paikkeille, on Helminen, joka pilaa tärkeänä pidetyn pesäpallo-ottelun. Mustalainen myy korttipakan kymmenellä pennillä. Agnes on kaunis agronomi, maatilanomistaja, jonka palveluksessa miehet eivät pitkään viivy. Miksi? Malkon murha on asia, joka askarruttaa poikaa, mummo kertoo siitä. Pellosta löytyy hylsyjä ja Heikki sanoo, että hyvä kun ei koko plutoonaa ja Lohtanderia. Hylsyt putoavat pojan kädestä, kun hän lähtee ajamaan Hilkkaa takaa. Se on romaanin loppu. Se on myös erään aikakauden loppu, toinen maailmansota alkaa seuraavalla sivulla, mutta siitä ei kukaan kirjassa tiedä vielä mitään.
Suku on uudenlaista Merta, vähemmän tarinoivaa ehkä kuin ennen, yksityiskohdat ovat merkitsevämpiä, koominen jännite nautittavan niukoin vedoin aikaansaatua. Lukija on samassa asemassa kuin kirjan poika, mutta tietää nyt enemmän ja pystyy lukemaan kirjasta paljon sellaistakin, mikä pojalle on vain normaalia ja merkityksetöntä tapahtumista. Sikäli Suku ei ole lapsiromaani, vaan pikemminkin ajankuvaus, tuore ja hauska kuin mikä.
(takakansiteksti)
Henkilöt, toimijat
Tapahtumapaikat
Tarkka aika
Asiasana tai oma avainsana
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
163
Kustantaja
Kieli
Kääntäjä
Nimi
Alanimeke
romaani
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
177
Kustantaja