Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Soita minulle, Helena

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Vuonna 1945 ilmestynyt Soita minulle, Helena on yksi suomalaisen kirjallisuuden kuolemattomia rakkaustarinoita. Se kuvaa länsisuomalaisen papintyttären saapumista kansakoulunopettajaksi vieraaseen maalaispitäjään, avioitumista sairaan Rannanpihan Erkin kanssa ja päätymistä lopulta Junkkerin kartanon emännäksi.

- - -

Romaanissa kerrotaan länsisuomalaisesta papintyttärestä Helenasta, joka tulee kansakouluopettajaksi maaseutupitäjään. Väkevä ja tunneherkkä kuvaus kartoittaa Helenan kypsymistä rakkaudessaan, avioliittoa Rannapihan sairaan Erkin kanssa ja päätymistä Junkkerin kartanon emännäksi.
(takakansiteksti)

- - -

Kaksitoistaosainen Helena-sarja on yksi suomalaisen kirjallisuuden kuolemattomia rakkaustarinoita. Sarjan ensimmäisessä osassa Helena, länsisuomalainen papintytär, saapuu kansakoulunopettajaksi vieraaseen maalaispitäjään ja päätyy Junkkerin kartanon emännäksi. Toinen osa kuvaa Helenan ja hänen perheensä elämää kartanossa vaikeina sotavuosina. Ikimuistettavan Helena-sarjan kirjoja myytiin aikoinaan yli miljoona kappaletta, ja teosten pohjalta tehtiin viisi elokuvaa.
"Kirja on niin tosi naisellinen kuin voi olla ja saavuttaneekin siksi tosi naisellisten naisten suosion." (Soita minulle, Helena -kirjan takakansitekstistä vuodelta 1946)

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Elokuvat

Vie pois Kirjasampo.fi-sivustolta.

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

314

Kustantaja

Sarjamerkintä