Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Tukikohta: Helsinki

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kesäisenä päivänä löydetään Vuosaaren rannalta ruumis. Tapauksen saa selvitettäväkseen rikospoliisi Mikko Vuori, joka saa ruumiin pian yhdistettyä Santahaminassa sijaitsevaan Naton tukikohtaan ja sen yhdysvaltalaisiin sotilaisiin. Suomalaisten toimivaltuudet osoittautuvat kuitenkin olemattomiksi erityissuojan saaneita yhdysvaltalaisia tutkittaessa.

Vuoren vanha ystävä, FBI-agentti Joe Rossi on palannut jälleen Suomeen ja on saanut tutkittavakseen uuden, erittäin vaarallisen huumeen salakuljetuksen, joka kytkeytyy Suomessa sijaitsevaan varuskuntaan. Tapahtumiin on sekaantunut korkea-arvoisia henkilöitä, joten tutkimuksessa on pidettävä matalaa profiilia. Vuori ja Rossi saavat huomata olevansa samoilla jäljillä ja yhdistävät voimansa saadakseen rikolliset kiinni. Mutta huumekauppa ja armeija eivät ole aivan vaaraton yhdistelmä, sen Vuori ja Rossi saavat pian huomata.

Tero Sompin Tukikohta: Helsinki on perinteinen poliisiromaani, jossa rikosta pyritään selvittämään niin laboratoriotuloksilla kuin kuulusteluilla. Yhdysvaltalaisten mukanaolo tuo vielä kansainvälisen ulottuvuuden tapahtumiin.

(Matti Järvinen/ Sanojen aika)

Aiheet ja teemat

Tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

jännitysromaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

270

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä