Koivukoto

Tyyppi

novellit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kymmenvuotiaan Hannan äidistä käytetään pahaa sanaa sotaleski. Nyt äidin elämään on astunut uusi mies, naapurin Samuli, jonka kanssa äiti avioituu asiasta ennakolta Hannalle kertomatta. Muiden vakuuttelut Samulin hyvyydestä eivät saa Hannaa taipumaan - hän ei tarvitse uutta isää. Vasta Lauralta kuultu tarina Hannan isästä ja Samulista sekä keskustelut papan ja Samulin kanssa saavat Hannan miettimään asiaa uudestaan.

Liikuttava novelli tavoittaa herkästi omaa isäänsä kaipaavan Hannan tuntoja, hänen ajatuksiaan ystävyydestä, osattomuudesta ja puhumattomuudesta. Ja löytyypä novellista koko komeudessaan Kuikka Koposen tyttären nimi, jota Hanna joutuu "pudottelemaan" isoisälleen: Hilda Hulda Lea Stiina Anna Mari Karoliina Saara Porvana Lusina Selma Jelma Jekopek Koponen.
(Tuija Lassila/ Sanojen aika)
Laila Hietamiehen novelli kertoo kahdesta pienestä tytöstä, sydänkesän heleistä päivistä, joihin aikuisten maailmasta heittyvät tummat varjot. Hannan mielen täyttävät sodan pelottavat muistot, orpouden tunne, huoli uudesta isästä, mutta onneksi on ystävä Laura ja kotipihalla oma piilopaikka, koivujen syli.
Leena Lumpeen kuvitus myötäilee kertomuksen herkkiä tunnelmia.

Viipurissa ja sen lähialueella on satoja kodittomia lapsia. Tämä kirja on syntynyt halusta auttaa näitä lapsia. Kirjan tuotto menee Lahden Diakoniasäätiön Viipurissa ylläpitämän päivähuoltokoti Dikonin toimintaan ja kehittämiseen.
(takakansiteksti)
Novellin Koivukoto ensimmäinen versio on ilmestynyt nimellä Jos tulisi lopulta ikävä Salme Saaren toimittamassa antologiassa "12 novellia" vuonna 1982.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

47

Kieli

Kuvittaja