Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Euroopan omistajat

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Veijari- ja matkaromaani. Ystävät ja yhtiökumppanit Juha, Matti ja Paavo lähtevät hakemaan firmalle mersuja Saksasta. Euroopan valloituksen jälkeen sankareita odottaa iso keikka Suomessa, mutta miten bisnekselle käy kun naisista ihanin astuu yritykseen mukaan?
Eurooppaa ei omisteta, eikä Troijan Helenaa valloiteta karvahattu korvilla vaan rinta rottingilla. Ystävänä ja yrittäjänä Paavon motto kuuluu: Koska Suomi on maailman rikkaimpia ja parhaita maita yrittää, me olemme Euroopan omistajia! Ja sen merkiksi koko firmalle Mercedes-Benzit, jonka koneilla meidän formulat kulkevat voitosta voittoon.

Romaanin rinnakkaisteos on runokokoelma Liiketoimintasuunnitelma (2004).

Henkilöt, toimijat

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Tekstinäyte

Ei se halunnut vastausta. Se halusi kertoa, miten paljon paremmin tunsi Marjansa kuin muut. Niin paljon se rakasti nuorta vaimoaan, että meidän pitäisi antaa anteeksi tämän Juudaksen suudelmat niitä Marjalle paljastamatta. Kun Matti vaikeni viisaasti, Juha työntyi etupenkin puolelle ja halusi tietää minun näkemykseni vaimonsa luomista. Kielsin nähneeni Marjan arpia saati luomia. Kuski tyrkki älämölöä peremmälle.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

335

Kustantaja

Kieli