Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Vihan pidot

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Syvähenkinen, väkevä ja monipolvinen esikoisromaani vei lukijansa historian ristiaallokkoon, kansalaissodan aikaan. Sota toimii myös kertomuksen tapahtumien liikkeelle panevana voimana. Jyväskylän Seminaarin lehtori Jonas Ramberg on koonnut ympärilleen uskonnonfilosofisen piirin, johon kuuluu niin opiskelijoita kuin piikoja ja renkejäkin. Sodan alettua Ramberg ja kaksi piirin jäsentä vangitaan ja teloitetaan perättömän ilmiannon ja kostonhimon seurauksena. Tuomiosta päättää pohjalainen Eino Niemitalo, joka myöhemmin haavoittuu Tampereella ja päätyy monien mutkien kautta rajantakaiseen Karjalaan.
Yksi kirjan keskeisistä tapahtumapaikoista on Niemitalon tila Pohjanmaalla. Myös Einon veljen, Aaron vaiheita kuvataan hänen tehdessään paluuta kotiinsa viidentoista vuoden turhan piileskelyn jälkeen. Neljäs tärkeä näyttämö on Jyväskylä, jossa lakimies Kaisla selvittelee sodan jälkinäytöksissä tapahtunutta murhaa ja tutustuu tutkimustyössään Rambergin ajatuksiin.
Teos perustuu pitkälti sattuman ja kohtalon olemuksen pohdiskelulle. Tässä on oppaana Rambergin kirja ”Suurimmat jalanjäljet”, joka toimii eräänlaisena raamattuna kertomuksen eri henkilöille. Itsenäisen Suomen synnytyspoltot, oikean lain etsintä, kansalaisten yksilöllisyys ja itsetuntemus; kaikki nämä inhimilliset näkökulmat kumpuavat esiin tarinassa.
(takakansitekstistä)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
286
Kustantaja