Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Risteilijät

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Risteilyalus tekee päämäärätöntä matkaa nimettömällä merellä. Matkustajat, joukko kyynisiä älykköjä, uppoutuvat salongissa verbaalisiin mittelöihin: alkuräjähdys, aikateoriat, Titanicin uppoaminen, ihmisoikeudet, virtuaalitodellisuus – päivästä toiseen jatkuvista keskusteluista sukeutuu tietoteoreettinen odysseia jonka johtolankana on ihmisen peruuttamaton riippuvuus koneista. Risteilyä leimaa selittämätön tuhon aavistus, sivistyneen pinnan alla kiehuvat salaiset fantasiat, raadolliset tunteet ja himot; ne odottavat purkautumistaan kuin pinnanalaiset jäävuoret laivaa.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Alkukieli

Tekstinäyte

Julia istui hiljaa. Miksi ihmeessä hänen pitäisi vaivata päätään tällaisella. Sietämätön matka. Hytissä oli painostavaa ja salongissa innostuivat tällaiseen keskusteluun.
– Avaruuteen on yksi ja toinen projisoinut omia mietteitään, kun on riittänyt tuntematonta myllerrystilaa. Markiisi de Sade halusi tempaista auringon taivaalta ja polttaa koko maailman.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

jäätäviä keskusteluja ja peliä koneiden kanssa

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

372

Kustantaja

Kieli

Lisätietoja

Matildan kertomus sivuilla 123-127 on Pentti Haanpään novelli Päntän äijän putoaminen Haanpään teoksesta Heta Rahko korkeassa iässä, 1947.