Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Suomies

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kielletty alue. Suosta nousee miehen ruumis. Hiukset ovat värjäytyneet punertaviksi, kaulassa on köyden jälki. Tarinan kertoja on sokea. Hän luottaa sihteeriinsä, ja yhdessä he alkavat selvittää sokeutumiseen johtaneita tapahtumia ristiriitaisten dokumenttien, pöytäkirjojen ja eri ihmisten kertomusten avulla. Tarinoiden verkko kietoutuu suomiehen ympärille, mutta haarautuu loputtomasti, luo lisää puhetta, joka jäljittelee puhetta. Ja kenties kaiken takana on vielä vanhempia taruja, tarina toteemieläimestä, haukasta ja auringosta, Oidipuksesta ja Johanneksen ilmestyksestä.
(takakansiteksti)
Suolta löytyy miehen ruumis. Tarinaa kertova mies on sokeutunut ja menettänyt muistinsa.Sihteerinsä avulla hän alkaa selvittää tapahtumien kulkua.
Sokean ja muistinsa menettäneen miehen erilaisissa tavoissa hahmottaa maailmaa on tärkeä avain romaanin tematiikkaan. Nykyihmisen elämää määrittelee silmän ylivalta, mutta sokealla aktivoituvat muut aistit. Muistinsa menettäneen miehen mielessä aktivoituvat syvemmät ja torjutut mielen kerrokset.
(Sanojen aika)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

120

Kustantaja

Kieli