Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Heinäkuun kymmenes -41

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Sen päivänä taisteluosasto Heikuran miehet muistaisivat elämänsä loppuun. Lähtö tapahtui sarastuksen ensi hetkinä. Kaksi komppaniaa, tehtävänä tuhota yllätyshyökkäyksellä vihollisen korpitukikohta. Kirkkaan aamun tunteina miehet aavistivat, että he eivät kaikki olisi todistamassa päivän päättymistä, mutta he tuskin arvasivat, mihin helteeseen he olivat menossa.
Eero Tuomaala on uudessa sotaromaanissaan tuonut esiin sodan todelliset kovat kasvot. Osasto kohtaa valmistautuneen vihollisen, yllätystä ei synny. Ylivoimainen vihollinen katkaisee paluutien ja epätoivoinen läpimurto kohti omia linjoja alkaa. Kaatuneet on jätettävä, haavoittuneita koetetaan kantaa mukana. Metsässä ja suolla vaarallinen tilanne seuraa toistaan vihollisen yrittäessä lyödä hajalle ja tuhota osaston. Osa onnistuu murtautumaan läpi. mutta monille jatkosodan ensimmäinen päivä jäi myös viimeiseksi.
Tuomaalan romaani, joka perustuu tositapahtumaan Ilomantsin lohkolla, jatkaa hänen edellisen teoksensa Taistelupartio 102:n raudankovaa linjaa.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

228

Kieli