Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Toinen kausi

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Paula Ervasti ja Hellevi Autere ovat lapsuudenaikaisia ystäviä, jotka politikka on tuonut pohjoisesta Helsinkiin. Paula on menestyvä kansanedustaja ja historian apulaisprofessori, kunnianhimoinen ja kovaa elämänkoulua käynyt Hellevi on päässyt eduskuntaan varasijalta. Naiset tapaavat pohjoisen lähetystön, joka on tullut esittämään parannusta perheenemäntien eläketurvaan. Mukana on myös yhteiskunnan veropolitiikalle katkera vanha tiemestari Moilanen.
Vanhan idealistisen kunnallispoliitikon Esko Rannan kuolema yhdistää odottamatta nämä kolme erilaista mutta lapsuudestaan asti toisensa tuntenutta ihmistä dramaattiseen välienselvittelyyn, ottamaan mittaa toisistaan ja purkamaan vuosien varrella kertyneitä turhaumia ja pettymyksiä. Ihmissuhteita hämmentää osaltaan kyyninen, omaa etuaan tavoitteleva sensaatiotoimittaja Härmälä.
Kansanedustajien omatunto on joutunut venymään lukemattomissa kompromisseissa. Vaikka useimpia painaa tietoisuus vääristä ratkaisuista, jokainen varoo panemasta itseään kokonaan peliin. Näyttää siltä, että Paula Ervastikin on tämän hyväksynyt. Mutta Hellevi ei ole vielä sopeutunut, hän ei ole varmistanut paikkaansa järjestelmässä, hänen on taisteltava.
Vanhan kunnallismiehen kuolema muistuttaa Paulaa kipeästi jostakin entisestä, saa hänet säikähtämään omaa kylmyyttään. Ja valo alkaa erottua pimeästä. Toinen kausi alkaisi ainakin Paulan omassa elämässä…
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

239

Kieli