Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Valta

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Papa Harriman oli Yhdysvaltain teollisuuskapitalismin isä. Kiiruna Korvavaara, Lapin Kuluskairalta lähtenyt oravaa-silmään-ampuja oli hänen orjansa ja asemiehensä. Lefteris oli turkkilaisia miehenraiskaajia paennut kreetalainen runoilija, isä Callanan perunarutosta pelastunut irlantilainen pappi ja Wang kiinalainen kauppias, joka oli oopiumisodan alta evakuoinut Hongkongin kullan. Vuosi oli 1869.
Kaksi mehevää valehtelujuonnetta, vallanhimoisten kristittyjen ja sivistyneiden pakanoiden tarinat, nivoutuvat toisiinsa Manhattanin suuressa vallankumouksessa, jossa Wall Street ja Greenwich Village iskevät yhteen. Entä kuka on tämä suloinen nainen, Hedonia Argentiinalainen, joka nousee barrikadille punaista lippua kantaen kuin Vapauden Jumalatar Ranskan vallankumouksessa? Tai kenen lemmitty oli Meksikon vallankumouksen ihanin soldadera Valentina, josta zapatalaiset tänäänkin niin kauniisti laulavat?

Valta on Ahti Taposen tetralogiaksi suunnitellun romaanisarjan toinen osa. Edellinen osa Messias ilmestyi syksyllä 2004.

(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Nimi

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

325

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä