Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Antigonos, jumalten poika

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Aleksanteri Suuren ajat ovat takana ja hänen valtakuntansa hajonnut moneen osaan. Jumaliksi julistetut Antigonos Yksisilmäinen ja hänen poikansa Demetrios Piirittäjä hallitsevat Ateenan kaupunkia ja hallitsevat lisää valloituksia. Demetrioksen poika Antigonos Gonotas on vain ihminen eikä edes isänsä ja isoisänsä tavoin suuri sotasankari vaan filosofi. Jumalien palvelukseen tarjoutuu valtakunnastaan karkotettu nuori kuningas Pyrrhos, joka tuntuu olevan kaikkea sitä, mitä Antigonos ei ole. Erilaisuudesta huolimatta nuorukaisten välille syntyy ystävyys.

Ipsoksen taistelussa Antigonos Yksisilmäisen ja Demetrios Piirittäjän joukot kohtaavat yhdistyneet vihollisjoukot. Maailman herruus on aivan käsillä ja hybris korkealla. Vaan riittääkö sotaherrojen taktiikka ja Pyrrhoksen sankaruus tuomaan voittoa? Taistelusta hengissä selvinneet joutuvat uusien tilanteiden eteen ja solmimaan uusia liittoja, eivätkä asetelmat kreikkalaisessa valtapolitiikassa ole yksinkertaisia. Entinen vihollinen voi olla tuleva ystävä ja päinvastoin.

Jukka M. Heikkilän historiallinen romaani Antigonos, jumalten poika kertoo valtapolitiikasta, sodasta ja juonitteluista Kreikassa ja Aasiassa Aleksanteri Suuren valtakunnan hajoamisen jälkeen. Nuoret Antigonos ja Pyrrhos nousevat päähenkilöiksi, mutta tapahtumia valotetaan useiden muidenkin henkilöiden näkökulmasta. Suuren valtapolitiikan rinnalla kulkee Antigonoksen toivottomalta tuntuva rakkaustarina hetaira Demon kanssa. Suuri osa teoksen henkilöistä on todella eläneitä ihmisiä, joita kuvataan kirjailijan vapaudella. Myös muutamia tunnettuja filosofeja oppeineen vilahtaa teoksessa.

(Matti Järvinen/ Sanojen aika)
Mahtava kertomus vallasta, sodasta ja filosofiasta.

Jukka Heikkilä tunnetaan kahdesta historiallisesta suurromaanistaan Merikonsuli ja Tyranni. Nyt hänen tarkka ja taidokas historiallinen tekstinsä liikkuu 2300 vuoden takaisessa Kreikassa.

Jännittävän ja mukaansatempaavan romaanin päähenkilöt ovat todellisen historian hahmoja. Keskeisenä teemana on vastakkainasettelu kahden nuoren kruununperijän, Antigonoksen ja Pyrrhoksen välillä. Toinen kuuntelee haltioissaan filosofien luentoja, toinen ihailee yksinomaan taistelua ja valloitusretkiä. Mutta kumpikin saa huomata, että heillä on opittavaa toisiltaan.

Antigonos, jumalten poika voitti vuoden 2001 Nuori Aleksis -palkinnon. Palkintoraadin mukaan teos "todistaa, että mielenkiintoisen historiallisen romaanin kirjoittaminen on mahdollista."

Kirjallisuudenlaji

Tapahtuma-aika

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

287

Kustantaja